Noże kute

Nowy
Nóż typu azjatyckiego - chiński tasak o długości 18 cm. Sprawdzi się podczas szatkowania warzyw oraz ziół. Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Kształt noża idealny do siekania warzyw oraz ziół Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z ostrzem o długości 20 cm typu DEBA - jest to jedno z najważniejszych tradycyjnych japońskich ostrzy. Jest to nóż, który służy przede wszystkim do oprawiania i filetowania ryb oraz drobiu.  Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Tradycyjne japońskie ostrze do oprawiania i filetowania ryb oraz drobiu Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z giętkim ostrzem - 16 cm idealny do filetowania mięsa i ryb. Seria noży Passion obejmuje 16 zróżnicowanych ostrzy. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Rękojeści noży posiadają oryginalną lekko zakrzywioną linię - znak rozpoznawczy tej serii noży. Cechy noży z serii Passion:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Czarne i eleganckie rękojeści zostały wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Elegancka czarna rękojeść z unikalną krzywizną Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar i kształt oraz giętkie ostrza czyni go idealnym do filetowania mięsa i ryb Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z giętkim ostrzem - 16 cm idealny do filetowania mięsa i ryb. Perfection - doskonały. Takie w każdym calu są noże z serii Perfection niemieckiej marki Fissler. Dobry nóż to podstawa wyposażenia, każdej porządnej kuchni. Jaki on właściwie jest ten dobry nóż? Otóż, aby nóż był dobry musi współgrać kilka czynników, są to: materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Wszystkie te cechy charakteryzują noże z serii Perfection, która wyróżnia się obok wysokiej jakości niecodziennym wyglądem, który przyciąga uwagę. Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Trzpień noża został obrócony o 90 stopni - nadając mu ekstrawagancki wygląd. Unikalny wygląd został doceniony w 2009 roku prestiżową nagrodą REDDOT DESIGN AWARD.  Rękojeść została wykonana z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Ekstrawagancki wygląd, dzięki obróceniu trzpienia o 90 stopni Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar i kształt oraz giętkie ostrza czyni go idealnym do filetowania mięsa i ryb Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z giętkim ostrzem - 16 cm idealny do filetowania mięsa i ryb. Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar i kształt oraz giętkie ostrza czyni go idealnym do filetowania mięsa i ryb Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nóż w odpowiednim kształcie do krojenia różnego rodzaju mięsa i nie tylko. Świetnie sprawdza się także podczas krojenia warzyw i owoców. Jego długość sprawia, że jest niezwykle poręczny i nawet nie wprawiony kucharz pokocha przygotowywanie potraw z pomocą tego noża. Dzięki wykonaniu z wysokiej jakości stali - wysokowęglowej z dodatkiem pierwiastków takich jak Molibden i Vanad (X50CRMOV15), nóż jest bardziej odporny na korozję. Niezwykłą ostrość przez długi czas oprócz materiału z którego jest wykonany zawdzięcza także hartowaniu lodem. Nóż jest odpowiednio wyważony, z ergonomicznym wygodnym uchwytem z dodatkiem czarnego tworzywa - nie ślizga się w dłoni. Przed skaleczeniem chroni szeroka broda. Uchwyt nie posiada zbędnych łączeń i szczelin, przez co nóż jest bardziej higieniczny i łatwiej utrzymać go w czystości. Wymiary: Wysokość: 30 cm Szerokość: 3,2 cm Głębokość: 2,2 cm Wysoką jakość potwierdza 10-letnia gwarancja producenta!
Nowy
Nóż z krótkim ostrzem - 7 cm idealny do obierania warzyw i owoców. Seria noży Passion obejmuje 16 zróżnicowanych ostrzy. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Rękojeści noży posiadają oryginalną lekko zakrzywioną linię - znak rozpoznawczy tej serii noży. Cechy noży z serii Passion:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Czarne i eleganckie rękojeści zostały wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Elegancka czarna rękojeść z unikalną krzywizną Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar noża idealny do obierania okrągłych warzyw i owoców Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z krótkim ostrzem - 7 cm idealny do obierania warzyw i owoców. Perfection - doskonały. Takie w każdym calu są noże z serii Perfection niemieckiej marki Fissler. Dobry nóż to podstawa wyposażenia, każdej porządnej kuchni. Jaki on właściwie jest ten dobry nóż? Otóż, aby nóż był dobry musi współgrać kilka czynników, są to: materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Wszystkie te cechy charakteryzują noże z serii Perfection, która wyróżnia się obok wysokiej jakości niecodziennym wyglądem, który przyciąga uwagę. Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Trzpień noża został obrócony o 90 stopni - nadając mu ekstrawagancki wygląd. Unikalny wygląd został doceniony w 2009 roku prestiżową nagrodą REDDOT DESIGN AWARD.  Rękojeść została wykonana z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Ekstrawagancki wygląd, dzięki obróceniu trzpienia o 90 stopni Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar noża idealny do obierania okrągłych warzyw i owoców Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z krótkim ostrzem - 7 cm idealny do obierania warzyw i owoców. Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar noża idealny do obierania okrągłych warzyw i owoców Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta