Noże do steków

Nóż ze spiczastym zakończeniem ostrza z serii Classic IKON niemieckiej marki Wusthof.  Ostrze noża ma specjalnie wyprofilowany kształt oraz niezywkłą ostrość, te cechy sprawiają, że nóż jest perfekcyjny do krojenia steków, pieczeni oraz innych potraw mięsnych. Seria Classic IKON szybko stała się jedną z najbardziej popularnych serii Wusthof. Nic dziwnego, ponieważ noże wykazują doskonałe połączenie klasyki i nowoczesności.  Noże zostały wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali, a ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ponadto przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Rękojeści zostały wykonane z czarnego, specjalnego materiału syntetycznego. Ergonomiczny uchwyt poprzez zastosowanie technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Potrójnie nitowana rękojeść, ma nowoczesny kształt i idealnie leży w dłoni. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 12 cm Długość całkowita: 22,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż ze spiczastym zakończeniem ostrza z serii Classic IKON Creme niemieckiej marki Wusthof.  Ostrze noża ma specjalnie wyprofilowany kształt oraz niezywkłą ostrość, te cechy sprawiają, że nóż jest perfekcyjny do krojenia steków, pieczeni oraz innych potraw mięsnych. Seria Classic IKON szybko stała się jedną z najbardziej popularnych serii Wusthof. Nic dziwnego, ponieważ noże wykazują doskonałe połączenie klasyki i nowoczesności. Dla najbardziej wymagających estetów, noże mają jasne, kremowe uchwyty. Noże zostały wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali, a ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ponadto przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Rękojeści zostały wykonane z kremowego, specjalnego materiału syntetycznego. Ergonomiczny uchwyt poprzez zastosowanie technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Potrójnie nitowana rękojeść, ma nowoczesny kształt i idealnie leży w dłoni. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 12 cm Długość całkowita: 22,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nowy
Nóż z ostrym wygiętym czubkiem o długości 12 cm idealny do krojenia różnego rodzaju mięs. Perfection - doskonały. Takie w każdym calu są noże z serii Perfection niemieckiej marki Fissler. Dobry nóż to podstawa wyposażenia, każdej porządnej kuchni. Jaki on właściwie jest ten dobry nóż? Otóż, aby nóż był dobry musi współgrać kilka czynników, są to: materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Wszystkie te cechy charakteryzują noże z serii Perfection, która wyróżnia się obok wysokiej jakości niecodziennym wyglądem, który przyciąga uwagę. Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Trzpień noża został obrócony o 90 stopni - nadając mu ekstrawagancki wygląd. Unikalny wygląd został doceniony w 2009 roku prestiżową nagrodą REDDOT DESIGN AWARD.  Rękojeść została wykonana z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Ekstrawagancki wygląd, dzięki obróceniu trzpienia o 90 stopni Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar i kształt noża idealny do krojenia mięsa Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z ostrym wygiętym czubkiem o długości 12 cm idealny do krojenia różnego rodzaju mięs. Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar i kształt noża idealny do krojenia mięsa Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Praktyczny zestaw 4 noży stekowych serii IKON niemieckiej marki Wusthof, dzięki którym bez problemu pokroisz mięsne steki. Noże posiadają spiczasto zakończone ostrza oraz specjalnie wyprofilowany kształt, te cechy sprawiają, że są jest perfekcyjne do krojenia steków, pieczeni oraz innych potraw mięsnych. Zapakowane w eleganckie pudełko - idealne na prezent. Seria IKON, to noże wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali, których ostrza noży wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ponadto przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Ostrość noży przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Rękojeści zostały wykonane z najtwardszego na świecie drewna 'African Blackwood' - Grenadill. Każdy nóż z serii jest oryginalny i wyjątkowy, dzięki drewnianej rękojeści. Ergonomiczny uchwyt poprzez zastosowanie technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Potrójnie nitowana rękojeść, ma nowoczesny kształt i idealnie leży w dłoni. Noże są niezwykle dobrze wyważone, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz, a cała seria to klejnot z kolekcji marki Wusthof. Noży nie można myć w zmywarce! Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Praktyczny zestaw sześciu noży stekowych serii Classic niemieckiej marki Wusthof, dzięki którym bez problemu pokroisz mięsne steki. Noże posiadają spiczasto zakończone ostrza, do połowy z niewielkimi ząbkami oraz specjalnie wyprofilowany kształt, te cechy sprawiają, że są jest perfekcyjne do krojenia steków, pieczeni oraz innych potraw mięsnych. Zapakowane w eleganckie pudełko - idealne na prezent. Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Dzięki potrójnym nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminiowy pierścień zapobiega rdzewieniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof. Wymiary: Długość ostrza: 12 cm Długość całkowita: 22,4 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.