Promocje Wusthof

Nożyce kuchenne w wykonane ze stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości tworzywa. Nożyce są niezbędne w każdej kuchni podczas cięcia ziół, przecinania sznurków, otwierania opakowań itp. Rozkładane na dwie części, dla łatwego czyszczenia. Całkowita długość nożyczek to 21 cm. Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Ząbkowane ostrze nie tylko do chleba! Jest też pomocne podczas przyjęcia urodzinowego oraz krojenia owoców z twardą skórką o delikatnym wnętrzu (arbuz, melon). Faliste ostrze sprawia, że krojone pieczywo nie jest zgniatane, a świeża chrupiąca skórka jest precyzyjnie przecięta, bez ogromu okruszków. 20 cm ostrze pozwala na krojenie dużego chleba. Nóż można ostrzyć na ostrzarace szczelinowej przeznaczonej do tego typu ostrzy. Seria Grand Prix II to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologi jego ostrzenia PEtec. Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka, bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 20 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt, wykonany z polipropylenu Klasycznie wyglądająca rękojęść z trzema nitami Ząbkowane ostrze do krojenia pieczywa, owoców z miękkim miąższem Szeroki wybór długości i kształtów ostrzy noży z serii Grand Prix II Wyprodukowane w Niemczech Made In Germany/Solingen
Nóż do krojenia z serii Classic niemieckiej marki Wusthof, który będzie wiódł prym w Twojej kuchni. Ostrze noża jest gładkie i ma 16 cm długości, co sprawia, że nóż jest niezwykle poręczny podczas krojenia warzyw, owoców, kiełbas, ryb, sera i wielu innych produktów spożywczych. Doskonale nadaje się do plastrowania, jego mniejsza długość ułatwia pracę niewprawionym kucharzom. Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Dzięki potrójnym nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminiowy pierścień zapobiega rdzewieniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof. Wymiary: Długość ostrza: 16 cm Długość całkowita: 28 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż z długim i cienkim ostrzem z serii Classic niemieckiej marki Wusthof.  Długie ostrze - 20 cm doskonale nadaje się do krojenia większych kawałków mięsa, warzyw i owoców. Dzięki temu, że jest wąskie idealnie sprawdza się podczas krojenia plastrów wędlin, warzyw, mięsa, sera. Specjalne wgłębienia na ostrzu tworzą kieszonki powietrzne ułatwiające krojenie w cienkie plastry - nie przyklejają się do ostrza. Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Dzięki potrójnym nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminiowy pierścień zapobiega rdzewieniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof. Wymiary: Długość ostrza: 20 cm Długość całkowita: 32,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż o długości 14 cm, posiada ostre ząbki oraz specjalnie zakończone ostrze ułatwiające serwowanie pokrojonych plastrów. Świetnie radzi sobie z krojeniem warzyw i owoców z miękką skórką, np. pomidorów. Nadaje się również do krojenia bułek, twardych wędlin czy sera. Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Dzięki potrójnym nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminiowy pierścień zapobiega rdzewieniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof. Wymiary: Długość ostrza: 14 cm Długość całkowita: 24,5 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż szefa kuchni posiada szerokie ostrze o długości 18 cm nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, świetnie sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalność i poręczną długość jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni, zarówno dla profesjonalnego, jak i początkującego szefa kuchni. Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Dzięki potrójnym nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminiowy pierścień zapobiega rdzewieniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof. Wymiary: Długość ostrza: 18 cm Długość całkowita: 30,3 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.  
Nóż szefa kuchni posiada szerokie ostrze o długości 20 cm nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, świetnie sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalność i poręczną długość jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni, zarówno dla profesjonalnego, jak i początkującego szefa kuchni. Specjalne wgłębienia na ostrzu tworzą kieszonki powietrzne ułatwiające krojenie w cienkie plastry - nie przyklejają się do ostrza. Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Dzięki potrójnym nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminiowy pierścień zapobiega rdzewieniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof. Wymiary: Długość ostrza: 20 cm Długość całkowita: 33,5 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.  
Nóż do krojenia z serii Culinar niemieckiej marki Wusthof, który będzie wiódł prym w Twojej kuchni. Ostrze noża jest gładkie i ma 16 cm długości, co sprawia, że nóż jest niezwykle poręczny podczas krojenia warzyw, owoców, kiełbas, ryb, sera i wielu innych produktów spożywczych. Doskonale nadaje się do plastrowania, jego mniejsza długość ułatwia pracę niewprawionym kucharzom. Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Culinar to noże, które zadowolą swoim nowoczesnym wyglądem najbardziej wysublimowane gusta. Noże wykonane są z jednego kawałka wysokowęglowej stali, ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Uchwyty noży wykonane są z matowej stali nierdzewnej 18/10, wewnątrz wypełnione porcelaną, przez co są nieco cięższe od noży z innych serii. Dzięki wykonaniu w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 16 cm Długość całkowita: 28 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż z średniej długości ostrzem z serii Gourmet niemieckiej marki Wusthof.  Ostrze - 16 cm doskonale nadaje się do krojenia większych kawałków mięsa, warzyw i owoców. Dzięki temu, że jest wąskie idealnie sprawdza się podczas krojenia plastrów wędlin, warzyw, mięsa, sera. Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Gourmet to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 56 HRC. Polipropylenowa rękojeść, została wykonana w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Uchwyt jest na stałe przymocowany do ostrza za pomocą 3 nitów, co czyni noże z tej serii wizualnie podobne do serii Classic, jednak są od nich lżejsze co niektórym może przypaść do gustu. Noże z serii Gourmet są tańsze w procesie produkcji, stąd też ich niższa cena. Możesz wybierać spośród mnóstwa modeli ostrzy z serii Gourmet. Wymiary: Długość ostrza: 16 cm Długość całkowita: 28,4 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.