Promocje KAI

Promocja
Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie. Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.  Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku, która wyróżnia się tradycyjnymi jednostronnie ostrzonymi kształtami ostrzy, a także nożami z ostrzami na styl europejski - dwustronnie ostrzonymi. Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia. Natomiast ostrza dwustronne oferują łatwość obsługi i wszechstronność. Seria Wasabi łączy je w doskonałą ostrą całość. Cedr japoński to drzewo bardzo oleiste, dzięki czemu uchwyty są odporne na wilgoć, polipropylenowy czarny pierścień mocujący, nadaje nożom nowoczesnego wyglądu. Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC.  Rękojeść noży wykonana jest z cedru japońskiego - Red Wood. Polerowane ostrze w zestawieniu z czerwonym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Magoroku atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni. Prezentowany nóż posiada ostrze dwustronne o długości 17 cm, ostrze tej długości i jego kształt czyni nóż uniwersalnym, podobnie jak nóż szefa kuchni. Niezastąpiony dla mniejszych kuchni oraz dla osób z mniejszymi dłońmi. Świetnie sprawdzi się podczas krojenia warzyw, owoców oraz mięsa.
Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie. Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.  Jedną z serii noży jest linia Wasabi Black (z jęz. japońskiego wasabi - chrzan), która wyróżnia się tradycyjnymi jednostronnie ostrzonymi kształtami ostrzy, a także nożami z ostrzami na styl europejski - dwustronnie ostrzonymi. Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia. Natomiast ostrza dwustronne oferują łatwość obsługi i wszechstronność. Seria Wasabi łączy je w doskonałą ostrą całość. Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC.  Rączka to specjalnie opracowane połączenie polipropylenu z proszkiem bambusowym, co zapewnia dużą higienę i sprawia, że uchwyt noża ma właściwości antybakteryjne.  Konstrukcja uchwytu przeciwdziała gromadzeniu się zanieczyszczeń w miejscu łączenia z ostrzem. Polerowane ostrze w zestawieniu z czarnym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Wasabi Black atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni.   Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 20 cm, typu szefa kuchni - świetnie sprawdzi się podczas krojenia oraz siekania. Ostrze jest dwustronne, a jego kształt sprawia, że praca w kuchni stanie się przyjemnością.