Nowości Kawy

Nowy
  Lavazza Qualita Oro 100% zawartość arabiki, mieszanka ziaren pochodzących z Ameryki i Afryki, słynąca głównie z intensywnego aromatu.  Delikatna, ledwie wyczuwalna kwiatowa nuta zapachowa, charakterystyczna dla ziaren pochodzących z Ameryki Centralnej, nadaje tej kawie unikalny charakter, dzięki odpowiedniemu procesowi palenia uzyskuje ona natomiast pełny, naturalny, subtelny smak. Lavazza Qualita Oro to chyba najbardziej charakterystyczny produkt pochodzący z palarni Lavazza. Złoty kolor opakowania natychmiast rzuca się w oczy i tkwi w pamięci razem z niesamowitym smakiem i aromatem tej kompozycji. Skład: 100 % Arabica,  Smak: mocny Zawartość kofeiny: normalna Opakowanie: 250 g
Nowy
 Kawa Lavazza Crema e Aroma Espresso jest najlepsza mieszanką doskonale znanej Crema e Aroma. Wyselekcjonowane ziarna arabiki i robust nadająo wiele bardziej intensywny i długo wyczuwalny smak. Zdecydowanie poleca się ją konsumentom lubiącym zdecydowany smak espresso i   piękną piankę, długo utrzymującą się. Skład: 40 % Arabica, 60 % Robusta, Smak: średnio-mocny,  Zawartość kofeiny: normalna, Opakowanie: 1 kg,
Nowy
Nicaragua Flores Del Cafe – Arabika 100% Fundusz Tierra Madre (Matka Ziemia) finansuje w Nikaragui akcję poprawiającą sytuację kobiet w tym kraju. Kupując kawę Nicaragua Las Flores wspomagasz tą działalność.  Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren.
Nowy
Milano Coffee 70% Arabica, 30% Robusta Grande Espresso to kompozycja ziaren z brazylijskiej Arabiki i indyjskiej Robusty. Wyrazista, „podkęcona” Robustą mieszanka cechuje się złożonym smakiem. Pozbawiona kwaskowatości, oleista, z gęstą cremą. Świetnie nadaje się do codziennego, mocnego espresso. Palona na sposób włoski.Brasil Santos reg. Guaxupe  Dominujące smaki: gorzka czekolada z nutą karmelu, orzech włoski.
Nowy
Milano Coffee 70% Arabica, 30% Robusta Grande Espresso to kompozycja ziaren z brazylijskiej Arabiki i indyjskiej Robusty. Wyrazista, „podkęcona” Robustą mieszanka cechuje się złożonym smakiem. Pozbawiona kwaskowatości, oleista, z gęstą cremą. Świetnie nadaje się do codziennego, mocnego espresso. Palona na sposób włoski.Brasil Santos reg. Guaxupe  Dominujące smaki: gorzka czekolada z nutą karmelu, orzech włoski.
Nowy
Milano Coffee 70% Arabica, 30% Robusta Grande Espresso to kompozycja ziaren z brazylijskiej Arabiki i indyjskiej Robusty. Wyrazista, „podkęcona” Robustą mieszanka cechuje się złożonym smakiem. Pozbawiona kwaskowatości, oleista, z gęstą cremą. Świetnie nadaje się do codziennego, mocnego espresso. Palona na sposób włoski.Brasil Santos reg. Guaxupe  Dominujące smaki: gorzka czekolada z nutą karmelu, orzech włoski.
Nowy
Ethiopia Sidamo – Arabika 100% To wyjątkowa kawa uprawiana wyłącznie w prowinci Sidamo w Etiopii. Sidamo uważana jest za matkę wszystkich kaw. Napar ceniony jest za bogaty aromat, smak korzennego piernika z lekko słodką nutą cytryny oraz kwiatowy aromat. Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren.
Nowy
Ethiopia Sidamo – Arabika 100%  Kawa Sidamo uprawiona jest wyłącznie w prowincji Sidamo w Etiopii i jest uważana za matkę wszystkich kaw. Cechuje ją bardzo bogaty, lekko kwiatowy aromat i smak korzennego piernika ze słodką nutą cytryny. Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren.
Nowy
Ethiopia Sidamo – Arabika 100% To wyjątkowa kawa uprawiana wyłącznie w prowinci Sidamo w Etiopii. Sidamo uważana jest za matkę wszystkich kaw. Napar ceniony jest za bogaty aromat, smak korzennego piernika z lekko słodką nutą cytryny oraz kwiatowy aromat. Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren.