Blok na noże, z którym Twoje noże bedą należycie przechowywane i uporządkowane.  Bukowy blok w jasnym kolorze, ma klasyczny wygląd, który idealnie komponuje się z rękojeściami noży. Podstawa bloku ma kształt prostokątu o wymiarach 29 cm x 15 cm. Przy jego użyciu można przechować 8 noży, nóż szeroki - tasak, ostrzarkę, nożyce oraz widelec do mięsa. Nachylony pod kątem ułatwia wkładanie oraz wyciąganie potrzebnego noża. Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Półokrągły nożyk do wydrążania gniazd nasiennych z jabłek, gruszek. Ostre ostrze z łatwością wbija się w owoc. Seria Silverpoint to noże, których kształty są wycinane metodą laserową z arkusza stalowej blachy. Jest to tańszy sposób produkcji, ale nie ma to wpływu na jakość końcowego wyrobu. Ostrze noża jest wykonane ze stali, dodatkowo wzbogacanej pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Rękojeść wykonana jest z polipropylenu, który jest nieskomplikowany do utrzymania w czystości, ponadto uchwyt ma ergonomiczny kształt. Na końcu uchwytu umieszczone jest srebrne koło, z wytłoczonym trójzębem - logo firmy, stąd też nazwa ‘silverpoint’ z jęz. angielskiego to  „srebrny punkt”.  Wymiary: Średnica ostrza: 2 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Wielofunkcyjne narzedzie z serii Gourmet niemieckiej marki Wusthof. Część robocza ma 12 cm długości, jest wykonana ze stali nierdzewnej. Jest cienka, a mimo to utrzymuje ciężar żywności. Idealna do obracania podczas smażenia lub pieczenia delikatnych kawałków, np. ryb. Zaostrzona krawędź wsunie się pod potrawę, nie krusząc jej, a wygięty kształt ułatwia użytkowanie. Seria Gourmet to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 56 HRC. Polipropylenowa rękojeść, została wykonana w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Uchwyt jest na stałe przymocowany do ostrza za pomocą 3 nitów, co czyni noże z tej serii wizualnie podobne do serii Classic, jednak są od nich lżejsze co niektórym może przypaść do gustu. Noże z serii Gourmet są tańsze w procesie produkcji, stąd też ich niższa cena. Możesz wybierać spośród mnóstwa modeli ostrzy z serii Gourmet. Wymiary: Długość ostrza: 12 cm Długość całkowita: 24,5 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Niewielkie ostrze o specjalnym kształcie. Nóż świetnie sprawdza się w roli obieraka do warzyw i owoców, gładkie i niezwykle ostre ostrze pozwala na precyzyjne obieranie, aby tracić jak najmniej witamin, które znajdują się bezpośrednio pod skórką warzyw i owoców.  Poza tym kształt ostrza pozwala na trybowanie niewielkich kawałków mięsa. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 7 cm Długość całkowita: 17,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Blok na noże, z którym Twoje noże bedą należycie przechowywane i uporządkowane.  Statyw ma prostokątną podstawę o wymiarach 24 cm x 11 cm, jest wykonany z wysokiej jakości drewna bukowego oraz matowego aluminium i idealnie komponuje się z rękojeściami noży z serii Culinar. Będzie także pasował do innych noży. Przy jego użyciu można przechować 6 noży lub 5 noży oraz ostrzarkę. Nachylony pod kątem ułatwia wkładanie oraz wyciąganie potrzebnego noża. Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Szerokie ostrze, unikalny kształt noża Santoku z kuchni wschodniej. Nóż Santoku z serii Classic IKON ma 17 cm długości, można go używać do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej, a także zachodniej. Specjalne wgłębienia na ostrzu tworzą kieszonki powietrzne ułatwiające krojenie w cienkie plastry, które nie przyklejają się do ostrza. Z powodzeniem nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców oraz sprawdza się podczas siekania ziół czy szatkowania kapusty. Nóż można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Classic IKON szybko stała się jedną z najbardziej popularnych serii Wusthof. Nic dziwnego, ponieważ noże wykazują doskonałe połączenie klasyki i nowoczesności.  Noże zostały wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali, a ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ponadto przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Rękojeści zostały wykonane z czarnego, specjalnego materiału syntetycznego. Ergonomiczny uchwyt poprzez zastosowanie technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Potrójnie nitowana rękojeść, ma nowoczesny kształt i idealnie leży w dłoni. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 17 cm Długość całkowita: 30 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Niezwykle precyzyjne i dokładne cążki do wycinania skórek wokół paznokci. Cążki mają długość 10 cm. Wykonane z stali, dodatkowo niklowane, są trwałe i odporne na korozję. Spiczasto wykończone doskonale poradzą sobie z niepożądanymi skórkami. Nie należy ich używać do cięcia innych rzeczy niż skórki, aby pozostały ostre na dłużej. Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Oprócz noży stalowych w kuchni będzie niezbędny nóż ceramiczny. Firma Zest for Life wychodząc na przeciw oczekiwaniom swoich klientów, wprowadziła noże ceramiczne o różnej długości ostrza do swojej oferty. Prezentowany nóż ma długość 7,5 cm, służy do obierania i krojenia mniejszych owoców i warzyw. Ostrza noży wykonane są z trwałego materiału - Zirconium Oxide, o twardości 87 stopni w skali HRC, twardszy jest już tylko diament, dla porównania noże stalowe mają najwyżej 64 HRC. Dzięki temu, są niezwykle ostre przez długi czas. Ponadto materiał ma znikomą porowatość, przez co nie przyjmuje posmaku i zapachu krojonej żywności i jest łatwy w czyszczeniu, wystarczy przemyć wodą i wytrzeć do sucha. Ostrza noży ceramicznych są odporne na korozję, nie wchodzą w reakcję z sokami z warzyw i owoców, przez co obierane o krojone owoce czy warzywa nie ciemnieją oraz nie tracą witamin. Noże ceramiczne świetnie sprawdzą się podczas krojenia ziół, warzyw liściastych. Rączka noży jest wykonana z gumowanego tworzywa, bardzo dobrze trzyma się nawet wilgotną dłonią.  Kilka zasad przy stosowaniu noży ceramicznych: nie używać do smarowania nie uderzać o twarde powierzchnie nie kroić kości i mrożonek nie należy myć w zmywarce. 
Nowy
Nóż do pieczywa o długości ostrza 20 cm z nowej linii Ivory to propozycja marki Zest for Life. Żadna kuchnia nie może obyć się bez porządnych noży, to właśnie beż tego narzędzia nie jesteśmy w stanie w sprawny sposób przygotować choćby kanapki czy prostej sałatki. Noże z serii Ivory zostały wykonane z niemieckiej stali ostrzowej o kodzie 1.4116, której stopień twardości to 55 +/-2 HRC. Stal ta gwarantuje nożom Ivory ostrość i łatwość ponownego naostrzenia, należy jednak pamiętać o kilku prostych zasadach, aby cieszyć się z przyjemnego krojenia. Noży nie należy myć w zmywarkach, zaleca się używanie desek drewnianych, bambusowych, z tworzywa. Nie kroić kości i zmrożonej żywności oraz regularnie ostrzyć. Ponadto nie uderzać ostrzem, co może spowodować wyszczerbienie krawędzi ostrza i używać noży wyłącznie do krojenia żywności.  Nóż można ostrzyć na ostrzarace szczelinowej przeznaczonej do tego typu ostrzy. Rękojeści noży Ivory mają białe, ergonomiczne uchwyty wykonane z tworzywa. Nóż do pieczywa długości ostrza 20 cm nadaje się do krojenia pieczywa, ciast, pieczeni oraz owoców i warzyw z twardą skórą a miekkim wnętrzem. Ze względu na ząbkowane ostrze krojenie świeżego i chrupiącego pieczywa odbywa się precyzyjnie, nie gniotąc chleba, a sam nóż jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni. Marka Zest for Life to niepowtarzalne produkty, wysoka jakość oraz idealny prezent na każdą okazję.
Poprzeczna pomarańczowa obieraczka z ostrzem wykonanym z ceramiki.  Obiera cienko skórkę, minimalizując odpady. Ostrze obieraczki wykonane jest z trwałego materiału - Zirconium Oxide, o twardości 87 stopni w skali HRC, twardszy jest już tylko diament, dla porównania noże stalowe mają najwyżej 64 HRC. Dzięki temu, obieraczka pozostanie niezwykle ostra przez długi czas. Ponadto materiał ma znikomą porowatość, przez co nie przyjmuje posmaku i zapachu krojonej żywności i jest łatwy w czyszczeniu, wystarczy przemyć wodą i wytrzeć do sucha. Ostrze obieraczki jest odporne na korozję, nie wchodzi w reakcję z sokami z warzyw i owoców, przez co obierane owoce czy warzywa nie ciemnieją oraz nie tracą witamin. Rączka wykonana z tworzywa wysokiej jakości w żywym, pomarańczowym kolorze. Po bokach umieszczone praktyczne małe ostrza do usuwania niedoskonałości w obieranych warzywach i owocach.
11-sto częściowy blok noży kuchennych z drewnianymi rączkami, zawierający: Nóż kuchenny z ostrzem długości 22 cm (5.2000.22) Nóż kuchenny z ostrzem długości 19 cm (5.2000.19) Nóż do chleba z palisandrową rączką i ostrzem długości 21 cm (5.1630.21) Nóż do mięsa z wąskim ostrzem długości 18 cm (5.1800.18) Ostrzałka do noży z palisandrową rączką (7.8210) Widelec do mięsa z drewnianą rączką (5.2100.15) Nóż do pomidorów i kiełbasy z palisandrową rączką (5.0830) Nóż do obierania (ostro zakończone ostrze 10cm) z palisandrową rączką (5.0700) Nóż do obierania (ząbkowane ostrze 8 cm) z palisandrową rączką (5.0430) Nóż do obierania (ostro zakończone ostrze 8 cm) z palisandrową rączką (5.0600) Obierak do ziemniaków dla prawo- i leworęcznych z rączką z drzewa bubinga (5.0209)  
Nowy
Nóż typu azjatyckiego - chiński tasak o długości 18 cm. Sprawdzi się podczas szatkowania warzyw oraz ziół. Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Kształt noża idealny do siekania warzyw oraz ziół Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Blok na noże wykonany z olejowanego dębu, jest idealnym sposobem na przechowywanie nie tylko noży z serii Wasabi Black. Bardzo łatwo można wyczyścić szczeliny w bloku, gdyż jest on złożony z kilku kawałków, które samodzielnie można rozmontować, aby zachować czystość i higienę. Z jego pomocą bezpiecznie przechowasz 8 noży - 4 szersze oraz 4 z węższymi ostrzami, które zawsze będą pod ręką i na swoim miejscu. Blok ma wymiary: dł. 23,5 cm szer. 13 cm wys. 22 cm
Fioletowy nóż z ząbkowanym ostrzem o długości 21 cm, pokroi świeży chleb, ciasta bez kruszenia. Dzięki ząbkowanemu ostrzu bez trudu przecina chrupiącą skórkę pieczywa. Noże z serii Pure Komachi 2 marki KAI rozweselą Twoją kuchnię! Ostrza noży wykonane są z stali nierdzewnej o twardości 53 HRC, pokryte kolorową żywiczną powłoką, która sprawia, że podczas krojenia żywność nie przykleja się do ostrza. Dzięki czemu noże bardzo łatwo się czyści, natomiast dla zachowania ostrości przez dłuższy czas, a także barwny kolor noża zaleca się mycie ręczne. Noże z powodzeniem można ponownie naostrzyć.  Kolorowe ostrza to także kodowanie przeznaczenia poszczególnych noży, tak jak na kuchniach profesjonalnych, aby zapobiec krojeniu warzyw tym samym nożem co surowe mięso. Pozwala to uniknąć przenoszenia bakterii. Rękojeści są wykonane z wysokiej jakości polipropylenu, które podczas pracy nie ślizga się w dłoni, a dzięki ergonomicznemu kształtowi zapewniają komfort użytkowania. Ponadto aby nie obciążać nadgarstków noże są lekkie. Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie. Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.
Ząbkowane ostrze o długości 9 cm. Rączka plastikowa.
Nóż ze spiczastym zakończeniem ostrza z serii Classic IKON niemieckiej marki Wusthof.  Ostrze noża ma specjalnie wyprofilowany kształt oraz niezywkłą ostrość, te cechy sprawiają, że nóż jest perfekcyjny do krojenia steków, pieczeni oraz innych potraw mięsnych. Seria Classic IKON szybko stała się jedną z najbardziej popularnych serii Wusthof. Nic dziwnego, ponieważ noże wykazują doskonałe połączenie klasyki i nowoczesności.  Noże zostały wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali, a ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ponadto przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Rękojeści zostały wykonane z czarnego, specjalnego materiału syntetycznego. Ergonomiczny uchwyt poprzez zastosowanie technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Potrójnie nitowana rękojeść, ma nowoczesny kształt i idealnie leży w dłoni. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 12 cm Długość całkowita: 22,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Blok na noże, z którym Twoje noże bedą należycie przechowywane i uporządkowane.  Statyw ma prostokątną podstawę o wymiarach 25 cm x 11 cm, jest wykonany z wysokiej jakości drewna bukowego w kolorze białym oraz matowego aluminium i idealnie komponuje się z rękojeściami noży z serii IKON. Będzie także pasował do innych noży. Przy jego użyciu można przechować 6 noży lub 5 noży oraz ostrzarkę. Nachylony pod kątem ułatwia wkładanie oraz wyciąganie potrzebnego noża. Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż z niewielkim ostrzem do krojenia warzyw i owoców z serii Xline niemieckiej marki Wusthof.  Ostrze noża jest gładkie i ma 9 cm długości, co sprawia, że nóż jest niezwykle poręczny podczas obierania i krojenia warzyw, owoców, kiełbas, sera i wielu innych produktów spożywczych.  Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Seria Xline zawdzięcza swoją nazwę literze X, która jest widoczna na osłonie noża, w miejscu przejścia ostrza z uchwytem. Rękojeść ma ergonomiczny kształt i nowoczesny design. Nóż jest wykuty z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrze noża dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowa przezroczysta powłoka ceramiczna na ostrzu to optymalna ochrona przed korozją. bardzo dobre właściwości antyadhezyjne oraz lepsza ochrona przed zarysowaniami i ogólnym zużyciem.  Wymiary: Długość ostrza: 9 cm Długość całkowita: 20,2 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Wysokiej jakości torba, która pomieści aż 17 noży - 9 dużych i 8 małych. Posiada także dodatkową kieszeń na kamień do ostrzenia noży. Wewnętrzny system rzepów utrzymuje dobrze ostrza noży podczas transportu. Torba jest usztywniana i została wyposażona w praktyczny uchwyt oraz dłuższy pasek na ramię. Elegancko wykończona dodatkami ze skóry ekologicznej. Jest to niezastąpiony dodatek profesjonalnego kucharza, który często podróżuje i lubi mieć swoje noże ze sobą.Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie. Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność. Wymiary torby złożonej: dł. 54 cm, szer. 23 cm, wys. 9 cm. Wymiary torby po rozłożeniu: dł. 91 cm, szer. 51 cm.