Wüsthof - Seria Grand Prix II

Niewielkie ostrze o specjalnym kształcie. Nóż świetnie sprawdza się w roli obieraka do warzyw i owoców, gładkie i niezwykle ostre ostrze pozwala na precyzyjne obieranie, aby tracić jak najmniej witamin, które znajdują się bezpośrednio pod skórką warzyw i owoców.  Poza tym kształt ostrza pozwala na trybowanie niewielkich kawałków mięsa. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 7 cm Długość całkowita: 17,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Szerokie ostrze, unikalny kształt noża Santoku z kuchni wschodniej. Nóż Santoku z serii Grand Prix II  ma 17 cm długości, można go używać do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej, a także zachodniej. Z powodzeniem nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców oraz sprawdza się podczas siekania ziół czy szatkowania kapusty. Nóż można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 17 cm Długość całkowita: 30 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Szerokie ostrze, unikalny kształt noża Santoku z kuchni wschodniej. Nóż Santoku z serii Grand Prix II ma 14 cm długości, można go używać do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej, a także zachodniej. Specjalne wgłębienia na ostrzu tworzą kieszonki powietrzne ułatwiające krojenie w cienkie plastry, które nie przyklejają się do ostrza. Z powodzeniem nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców oraz sprawdza się podczas siekania ziół czy szatkowania kapusty. Nóż można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 14 cm Długość całkowita: 25,3 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Szerokie ostrze, unikalny kształt noża Santoku z kuchni wschodniej. Nóż Santoku z serii Grand Prix II ma 17 cm długości, można go używać do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej, a także zachodniej. Specjalne wgłębienia na ostrzu tworzą kieszonki powietrzne ułatwiające krojenie w cienkie plastry, które nie przyklejają się do ostrza. Z powodzeniem nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców oraz sprawdza się podczas siekania ziół czy szatkowania kapusty. Nóż można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 17 cm Długość całkowita: 30,2 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż ze specjalnie wyprofilowanym bardzo wąskim ostrzem z serii Grand Prix II niemieckiej marki Wusthof.  Wygięty nóż, ze spiczastym, stożkowym zakończeniem jest doskonały do pozbawienia kurczaka lub sztuki mięsa z kości, okrawania z tłuszczu i ścięgien. Bardzo cienko zakończone ostrze jest również elastyczne, aby jeszcze łatwiej było nim trybować mięso czy filetować ryby. Specjalny kształt został stworzony z myślą o precyzyjnym cięciu w okolicach kości i stawów. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 18 cm Długość całkowita: 30,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Nóż ze specjalistycznym ostrzem przeznaczonym do krojenia w cienkie jak papier plastry. Specjalne wgłębienia na ostrzu tworzą kieszonki powietrzne ułatwiające krojenie w cienkie plastry, które nie przyklejają się do ostrza. Dodatkowo nóż jest elastyczny (flexible), co znacznie usprawnia manewrowanie ostrzem podczas krojenia. Nóż jest Idealny do krojenia bardzo cienkich plasterków, np. szynki, łososia.  Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 32 cm Długość całkowita: 43,4 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Wyprofilowany nożyk do obierania warzyw i owoców z serii Grand Prix II niemieckiej marki Wusthof.  Niezbędne narzędzie w każdej kuchni - 7 cm nóż, który służy do obierania okrągłych warzyw i owoców.  Dzięki temu, że ostrze  ma specjalny zakrzywiony kształt, ziemniaki i jabłka można łatwo i szybko obrać. Gładkie i niezwykle ostre ostrze pozwala na precyzyjne obieranie, aby tracić jak najmniej witamin, które znajdują się bezpośrednio pod skórką warzyw i owoców. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 7 cm Długość całkowita: 17,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.  
Prosty nóż do obierania warzyw i owoców z serii Grand Prix II niemieckiej marki Wusthof.  Niezbędne narzędzie w każdej kuchni - 8 cm nóż, który służy do obierania warzyw i owoców. Z jego pomocą pokroisz także małe warzywa czy owoce lub zioła.  Ostrze ma specjalny spłaszczony z jednej strony kształt, warzywa i owoce obiera się z jego pomocą w łatwy i szybki sposób. Gładkie i niezwykle ostre ostrze pozwala na precyzyjne obieranie, aby tracić jak najmniej witamin, które znajdują się bezpośrednio pod skórką warzyw i owoców. Nóż z powodzeniem można ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych, np. marki EDGEWARE. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 8 cm Długość całkowita: 18,6 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Promocja
Ząbkowane ostrze nie tylko do chleba! Jest też pomocne podczas przyjęcia urodzinowego oraz krojenia owoców z twardą skórką o delikatnym wnętrzu (arbuz, melon). Faliste ostrze sprawia, że krojone pieczywo nie jest zgniatane, a świeża chrupiąca skórka jest precyzyjnie przecięta, bez ogromu okruszków. 20 cm ostrze pozwala na krojenie dużego chleba. Nóż można ostrzyć na ostrzarace szczelinowej przeznaczonej do tego typu ostrzy. Noże z serii Grand Prix II są wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec.  Nowocześnie wyglądająca rękojeść jest gładka bez łączeń i zakamarków, wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Przez zredukowanie osłony na palce, mamy do dyspozycji całą krawędź noża. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i kucharz. Wymiary: Długość ostrza: 20 cm Długość całkowita: 32 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.