Akcesoria do Grilla

Aluminiowa płyta do grilla: - nieprzywierająca - dwustronna  (jedna strona płaska, druga ryflowana) Wymiar: 48cm x 27cm Pasuje do wszystkich modeli grilli.
Wielofunkcyjna brytwanna. Doskonała do rusztu Roast Rack do pieczeni. Wymiary 15'' x 9'' x 2''.
Nowy
Lubisz słodką gotowaną kukurydzę? Już nie musisz czekać, aż wystygnie, żeby nie poparzyć i nie pobrudzić sobie rąk w czasie jedzenia. Chwytaki do kukurydzy Zyliss są wyśmienitym gadżetem kuchennym. Na pewno wprawisz w zachwyt swoich gości serwując kukurydzę z chwytakami przeznaczonymi do tego celu. Nie używane można złożyć razem, tak aby przypadkowo się nie skaleczyć.  Zestaw zawiera 2 szt. - do jednej kukurydzy. Uchwyty są dostępne w 4 kolorach, podczas składania zamówienia prosimy o dopisanie w uwagach wybranego koloru.
Zestaw dwóch desek z drewna cedrowego, które sprawią, że grillowane potrawy nabiorą wyśmienitego smaku i aromatu. Podczas grillowania z deski wydzielają się olejki oraz delikatny dym, który aromatyzuje potrawę, a także podbija ich smak. Można ją stosować podczas grillowania mięsa, ryb, owoców morza oraz warzyw. Deski nadają się do wielokrotnego użytku. Każdorazowo przed rozpoczęciem grillowania należy deski namoczyć w wodzie przez 30 minut, następnie wytrzeć do sucha.   Wymiary desek: 30 cm x 14 cm x 0,9 cm  
Nowy
Podczas grillowania niezbędny jest fartuch, najlepiej taki, który nie tylko ochroni odzież przed zabrudzeniem, ale dodatkowo, dzięki specjalnym kieszeniom usprawni grillowanie. Fartuch wykonany z czarnej tkaniny posiada zakładkę na szyję oraz zawiązywane z tyłu troczki. Skład tkaniny to 65% polester, 35% bawełny.
Nowy
Kamienie lawy wulkanicznej to nieodzowny element podczas grillowania przy użyciu grilla gazowego. Zastosowanie kamieni wulkanicznych zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła podczas grillowania, dzięki czemu cały ruszt jest ogrzewany jednakowo - tym samym przygotowywane potrawy są równo przypieczone.  Co więcej grillowanie przy użyciu kamieni wulkanicznych pozwala na doskonałe utrzymanie wysokiej temperatury przez długi czas. Kamienie są wielkrotnego użytku - można je myć. Opakowanie zawiera 3 kilogramy kamieni lawy wulkanicznej.
Nowy
Dla podbicia smaków grillowanych potraw, zwłaszcza ryb i owoców morza warto zastosować kamień solny. Można na nim grillować również warzywa, drób oraz steki. Oryginalny blok solny pochodzący z gór solnych znajdujących się pomiędzy Himalajami a rzeką Indus. Potrawy pieczone na kamieniu są idealnie upieczone oraz zachowują soczystość ponieważ blok solny utrzymuje przez dłuższy czas równomierną temperaturę. Żywność zostaje wzbogacona w naturalne bogactwa mineralne, a także zyskuje lekko słony posmak. Kamień można stosować wielokrotnie na grillu, a także w piekarniku. Po użyciu wystarczy  go umyć w ciepłej wodzie, bez dodatku detergentów, w przypadku większych zabrudzeń należy użyć szorstkiej strony gąbki. Kamień ma wymiary 20 cm x 10 cm x 2 cm.
Nowy
Przy rozpalaniu grilla węglowego warto wspomóc się kominem do rozpalania. Gwarantuje to szybkie rozpalanie bez żadnych dodatków w formie podpałek w płynie czy w kostkach. Przy użyciu komina sprawnie w parę minut możemy rozpalić nawet dużego grilla. Szczególnie nieoceniony jest podczas korzystania z brykietu. Na spód komina włożyć stare gazety, do górnej części wsypać brykiet. Komin ustawić na ruszcie grilla i przez otwór podpalić gazety. Po około 30 minutach wysypać rozżażony brykiet z komina na ruszt w węglem lub brykietem. Wymiary: Wysokość: 27,5 cm Średnica: 17 cm
Nowy
Niezbędny podczas grillowania małych kawałków mięsa lub drobnych warzyw. Kosz został wykonany z grubej blachy, która jest pokryta trwałą emalią, odporny jest na wysokie temperatury. Odpowiedni do grillowania na grillach gazowych oraz węglowych. Kosz ma średnicę 30 cm