2799.00 zł
Grill Crown to urządzenie, na którym zawsze możesz polegać. Dzięki wysokiej technologii wykonania grill zachowuje świetny wygląd przez długie lata. Prosty w obsłudze,  wystarczy przekręcić pokrętło i wcisnąć przycisk zapalarki, a po kilku minutach możesz rozpoczynać grillowanie. Można grillować powoli i równomiernie lub szybko w bardzo dużej temperaturze. Legendarny palnik Super 8 Infinity jest gwarancją najlepszych efektów. Budowa palnika gwarantuje doskonałe rozprowadzanie ciepła, równomierne nagrzewanie piekarnika i długotrwałość. 360 otworów pozwala na rozgrzanie się  grilla do temperatury 315°C w ciągu paru minut.
Nowy Promocja
 Grillowanie poza domem jeszcze nigdy nie było tak wygodne jak teraz – przy użyciu przenośnego grilla gazowego O-GRILL Krab IRODA. Grill Krab: wybitny wśród  grilli przenośnych.   O-GRILL Krab dzięki temu, że jest składany, zajmuje bardzo mało miejsca, a przymocowany do niego mocny i trwały uchwyt zapewnia mobilność urządzenia. Dodatkowym atutem grilla jest dołączany do niego składany stolik – szybko rozkładany za pomocą dwóch ekspresowych przycisków i łatwy do przymocowania. Jednocześnie, przy wszystkich tych nowoczesnych rozwiązaniach, stabilność całego grilla jest niezawodna. Co więcej, stalowy, rurowy palnik o mocy 3,8 kWh umożliwia przygotowanie doskonale wypieczonych steków, a okrągły piekarnik i ruszt żeliwny pozwalają na gotowanie dla całej rodziny.   Stolik w PROMOCJI!  
Nowy
Grill węglowy City Charcoal 420 – najmniejszy, a równie wydajny i komfortowy w użyciu, jak pozostałe grille z oferty Outdoorchef, a w dodatku najbardziej kompaktowy.   Grill węglowy City Charcoal 420 jest najmniejszym grillem ogrodowym w ofercie Outdoorchef, spełniającym jednak równie wysokie standardy, jak wszystkie większe modele. 

O Grillowaniu

Popularny jest sąd, że grilla wymyślili Amerykanie ale to nie befsztyk był pierwszy tylko kawałek mamuta upieczony nad ogniem. Oczywiście mieszkańcy dzikiej Ameryki także od dawna jedli mięso na sposób zwany dziś „barbecue”, które to słowo prawdopodobnie pochodzi z języka Indian. Nie należy jednak dzisiaj utożsamiać grilla z barbecue, bo grillowanie to pieczenie mięsa nad żarem, a nie w garnku.

Dziś griilluje cały świat. Niedziela w Argentynie jest dniem parillady, czyli grillowania – pieczenie kawałków różnych gatunków mięsa, podanych na niewielkim przenośnym palenisku, z nieodłączoną herbatą yerba mate. W Stanach Zjednoczonych i Australii instaluje się nawet bezpłatne grille w parkach . W Japonii popularne są nie tylko mięsa ale i ryby marynowane z grilla. We Francji grilluje się warzywa i owoce.  Odmianą potraw grillowanych rozpowszechnioną zwłaszcza w krajach arabskich są szaszłyki (ponad 20 rodzajów  kebabów). Grillują także Chińczycy przyrządzając np. karkówkę TaoTao.  Meksykańskim zwyczajem - podobnie do naszego  - jest grillowanie kaszanki.

Wraz z wiosną również Polaków dopada szał grillowania. Zaczynaliśmy w trudnych czasach od kiełbasek na patyku zakrapianych wódeczką wobec deficytu piwa. Od lat dziewięćdziesiątych grille stały się  popularnym wyposażeniem polskich ogródków i tarasów, a nawet balkonów! Obecnie  - jeśli tylko są do tego warunki i wolny czas - nie wyobrażamy sobie weekendu bez zaproszenia znajomych, aby na świeżym powietrzu, wrzucić coś na ruszt, porozmawiać, zrelaksować się. Najczęściej dodatkiem do potrwa z grilla jest alkohol, coraz częściej dobre wino. Dlatego wybierając się na imprezę gilową warto zadbać o kierowcę, który będzie mógł odwieźć nas do domu 

Polacy coraz częściej nabywają markowe, wystarczające na wiele sezonów urządzenia i grillują sami, doskonaląc umiejętność dobrego rozpalenia żaru i rozszerzając listę przyrządzanych dań, a nawet wymyślając własne. Minusem domowych grilli jest jednak ograniczenie tej wielkiej przyjemności do wiosny i lata. Rośnie więc liczba klientów grill barów, gdzie można się delektować ulubionymi przysmakami cały rok. Najczęściej są to restauracje połączone z grill barem , a w menu: kurczak z grilla, karkówka, steki, schab z rusztu, polędwiczka wieprzowa, ale także ryby i owoce morza, warzywa z rusztu np. pyszne ziemniaki z sosami; do tego wybór sałatek, piw i win. Wielką atrakcję stanowi prosię pieczone z rożna. Osobną kategorię stanowią grill bary z kuchnią turecka oferującą głównie kebaby i falafele. Grille weszły też przebojem do repertuaru imprez biznesowych, integracyjnych i okolicznościowych – firmy organizujące takie imprezy prześcigają się w pomysłach; w ofercie znajdują się eleganckie przyjęcia w plenerze przy muzyce na żywo i winie, jak również pikniki, garden party, biesiady na ludowo, wesela. Nieodłączonych elementem tych spotkań jest ogień i skupieni wokół niego ludzie, chcący nie tylko dobrze zjeść ale i zintegrować się ze sobą, pobyć  „w stadzie” – zupełnie jak nasi przodkowie przed wiekami !


Źródła:
http://www.logo24.pl
http://www.foody.pl/
http://www.tipy.pl
Jak zebrać w tym zabieganym świecie rodzinę, przyjaciół, szefa przy jednym stole? Jak być bliżej siebie i zatrzymać na chwilę? To proste. 500 tys. lat temu ludzie  wpadli na ten pomysł. Wyjdźcie „z jaskini”, rozpalcie ogień, rozgrzejcie kamienie  jak Indianie. Możecie użyć skór jak to czynili Mongołowie, albo  kory jak ludzie tropików, wydrążyć bambusy, wypełnić mięsem i  zakopać w żarze. Upieczcie jedzenie, poczujcie smakowitą woń, delektujcie się smakiem, oddychajcie świeżym powietrzem, rozmawiajcie, relaksujcie się. Grillujcie! Grill łączy ludzi od wieków.