Wüsthof

Niemiecka marka WÜSTHOF od prawie 200 lat zajmuje się produkcją noży kuchennych. Na rynku znana jest z szerokiej gamy produktów, oferujących noże zarówno do użytku profesjonalnego, jaki i domowego. Noże marki WÜSTHOF produkowane są w niemieckiej fabryce w Solingen. Ten fakt stanowi o ich wysokiej jakości i precyzyjności wykonania. Oferuje głównie noże kute wykonane  z jednego kawałka specjalnie hartowanej stali węglowej, dzięki czemu tną i kroją z niezwykła siłą.

Nowy
Nóż z szerokim ostrzem o długości 18 cm, unikalny kształt noż Santoku zawdzięcza kuchni wschodniej. Jest idealny do krojenia i siekania warzyw, mięsa oraz ryb. Nóż posiada wyżłobienia, które zapobiegają przyklejaniu się krojonych produktów do ostrza. Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Rozmiar i kształt noża idealny do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw Wyżłobienia na ostrzu zapobiegają przyklejaniu się do niego krojonych produktów Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nowoczesna deska do krojenia - niezastąpiona w każdej kuchni. Mata wykonana jest z termoplastycznego poliuretanu (TPU). Materiał ten zapewnia wysoki poziom elastyczności, dzięki czemu działa jak bufor zapobiegający tępieniu się ostrzy noży, w wyniku czego ostrza dłużej pozostają ostre. Tworzywo TPU nie przyjmuje smaku i zapachu, jak również jest antybakteryjne. Deskę można również wysterelizować, w tym celu należy zalać deskę wrzącą wodą i pozostawić na około 30 sekund. Mata ma wytrzymałość na temperaturę od -20°C do 150°C. Można ją myć w zmywarce. Mata jest dwustronna - z jednej strony posiada gładką powierzchnię, z drugiej delikatne wgłębienie, które umożliwia zatrzymywanie się soku z krojonej potrawy. Matę oprócz krojenia lub siekania można również wykorzystywać do serwowania i podawania posiłków oraz przekąsek. Mata ma rozmiar 53 cm x 32 cm x 0,4 cm. Dostępna jest w trzech kolorach oraz w trzech rozmiarach. Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Promocja
Wyprofilowany nożyk do krojenia, siekania warzyw i owoców z serii Classic niemieckiej marki Wusthof. Niezbędne narzędzie w każdej kuchni - 12 cm nóż, który służy do krojenia warzyw i owoców, świetnie sprawdzi się również do siekania ziół. Gładkie i niezwykle ostre ostrze pozwala na precyzyjne obieranie, aby tracić, jak najmniej witamin, które znajdują się bezpośrednio pod skórką warzyw i owoców. Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC. Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologi jego ostrzenia PEtec. Dzięki potrójnemu nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminowy pierścień zapobiega rdzewiewniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia. Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz. Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof. Wymiary: Długość ostrza: 12 cm Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt, wykonany z polipropylenu Klasycznie wyglądająca rękojęść z trzema nitami Szeroki wybór długości i kształtów ostrzy noży z serii Classic Wyprodukowane w Niemczech Made In Germany/Solingen