Kitcheniq

Firma KitchenIQ należy do koncernu firmy Smith’s Consumer Products, Inc., która ma swoej początki w roku 1886.
Firma Smith's słynie z wydobycia naturalnych kamieni ostrzących.
Jest światowym liderem w produkcji różnego rodzaju ostrzarek do noży, nożyczek i narzędzi.
Nowy Promocja
Perfekcyjny zestaw do ostrzenia noży! Zawiera ostrzarkę Mini oraz stalkę do wygładzania ostrzy po naostrzeniu. Niewielka i kompaktowa dwustopniowa ostrzarka do noży, z pomocą której Twoje noże będą ponownie ostre - wystarczy tylko kilka pociągnięć. Każda z dwóch szczelin zapewnia poprawne kąty ostrzenia noży i to wszystko odbywa się bez wysiłku. Rozpoczynamy ostrzenie od szczeliny z napisem 'coarse', w której znajdują się płytki z węglika wolframu, używając tego mechanizmu przeciągamy ostrze od rękojeści do jego czubka, maksymalnie 3-4 razy za jednym ostrzeniem. Zwiększone tarcie podczas ostrzenia sprawia, że węglik wolframu będzie się rozgrzewał, przez co może ulec deformacji.  Ta szczelina służy do ostrzenia wstępnego bardzo tępych noży. Kolejnym krokiem w drodze do ostrych na nowo noży jest szczelina z napisem 'fine', są to dwa pręty ceramiczne, które wypolerują i wygładzą krawędź ostrza po ostrzeniu na węgliku wolframu.  Na tym mechanizmie można także ostrzyć noże mało stępione. Opatentowana podstawa V-Grip ™  (w kształcie litery V) ułatwia ostrzenie noży, umożliwiając ustawienie ostrzarki na ostrej krawędzi blatu lub stołu. Ponadto wykonanie z wysokiej jakości materiałów antypoślizgowych zapewnia komfort ostrzenia i czyni tą czynność bezproblemową nawet dla niedoświadczonych użytkowników.  Na stalowej ostrzarce wygładzimy ostrze, aby zakończyć proces ostrzenia. Stalka służy do regularnego podostrzania noży. Główne zalety: dwa moduły - węglik wolframu do ostrzenia oraz pręty ceramiczne do wygładzania opatentowana podstawa w kształcie litery "V" łatwa obsługa kompaktowy rozmiar, z powodzeniem zmieści się w każdej kuchennej szufladzie antypoślizgowe tworzywo podnosi komfort używania zestaw zawiera stalkę do regularnego podostrzania oraz wygładzania naostrzonych ostrzy producent z wieloletnim doświadczeniem w produkcji ostrzarek do noży 2 lata gwarancji
Nowy Promocja
Zester nowej generacji, z którego pomocą stracie dużej ilości skórki cytrusowej to czysta przyjemność. Ostrze pokryte zostało warstwą non-stick, przez co tarte produkty nie przylegają do ostrza, ułatwiając czyszczenie. Około 300 drobnych nożyków w opatentowanym ksztłacie litery V zapewnia niezwykle wydajne efekty ścierania skórek z cytrusów, tarcia czekolady, twardego sera oraz przypraw korzennych.  Praktyczny pojemnik z miękką ściągaczką czyści tylnią część ostrza z wilgotnej skórki cytrusów, tak, że nie ma potrzeba tego robić dłonią, a także zapobiega rozyspywaniu się tartych produktów. Dodatkowo pojemnik jest wyposażony w miarkę (łyżki stołowe oraz ml). Ostrza ze stali nierdzewnej poprzez wypalanie kwasem, zyskują niezwykłą ostrość na dłuższy czas. Tarka ma bardzo poręczny kształt, jej miękki uchwyt oraz antypoślizgowa podstawa zapewniają pełną kontrolę podczas pracy. Do tarki dołączona jest praktyczna akrylowa osłona, zapewniająca bezpieczne przechowywanie. Możliwość mycia w górnym koszu zmywarki. Tarka ma całkowitą długość 33 cm, ostrze 15,5 cm. Główne zalety: ostrza ze stali nierdzewnej opatentowany kształt ostrzy - litera V miękki uchwyt oraz antypoślizgowa podstawa tylna osłona z gumową ściągaczką poręczny kształt idealna do tarcia skórek z cytrusów, czekolady, twradego sera oraz przypraw korzennych praktyczna osłona 2 lata gwarancji
Nowy
Stalka do wygładzania ostrza noży o długości 23 cm. Podczas krojenia na krawędzi ostrzy noży powstają mikro ubytki, nie widoczne "gołym okiem". Aby zachować na dłużej właściwą ostrość noży i nie dopuścić do spłaszczenia ostrza należy regularnie je ostrzyć. Stalka z stali wysokowęglowej wygładza noże i przywraca im pierwotną ostrość. Pręt jest magnetyczny, przyciąga więc stalowe opiłki z noża. Podczas ostrzenia na ostrzarkach tego typu należy zachować szczególną uwagę na swoje bezpieczeństwo.  Ostrzarka nie nadaje się do ostrzy ząbkowanych!  Jak używać? Jeśli jesteś praworęczny, trzymaj ostrzarkę w lewej ręce, najlepiej wierzchołkiem skierowanym do dołu, opartym na stabilnej powierzchni. Nóż trzymaj w prawej ręce pod kątem 20 stopni, w stosunku do pręta i pociągaj nóż wzdłuż ostrzarki, naprzemiennie - raz z jednej, raz z drugiej strony. Główne zalety: stalka do regularnego podostrzania oraz wygładzania naostrzonych ostrzy producent z wieloletnim doświadczeniem w produkcji ostrzarek do noży 2 lata gwarancji