Ken hom

Ken Hom jest uznawany za jednego z wiodących autorytetów w dziedzinie kuchni chińskiej oraz azjatyckiej.  Jako światowej sławy szef kuchni wysoko ceni jakość składników, z których przygotowywuje swoje znakomite potrawy, również nie zapominając jak duże znaczenie mają narzędzia używane podczas gotowania. Dlatego też zdecydował się na stworzenie własnej marki oferującej naczynia oraz akcesoria niezbędne do uzyskania unikalnego efektu podczas przyrządzania dań kuchni z dalekiego wschodu.

Marka Ken Hom istnieje od 1986 roku nieprzerwalnie powiększając swoją bogatą ofertę, w której znajdziemy woki ze stali węglowej, przystowane również do używania ich na płytach indukcyjnych, bambusowy parownik i wiele innych akcesoriów, aby odbyć kulinarną, azjatycką podróż.

Nowy Promocja
Zestaw z wokiem o średnicy 31 cm wyposażonym w długą, drewnianą rączkę. Naczynie tego typu jest idealne do szybkiego przygotowywania potraw kuchni azjatyckiej przy minimalnym użyciu tłuszczu. Kulisty kształt naczynia sprawia, że im większa odległość ścianki od dna naczynia tym niższa temperatura.  W zestawie znajduje się wok, pokrywa, stalowa łopatka, pałeczki do gotowania, 4 pary pałeczek do jedzenia oraz siatka na wok. Woki z serii Everyday marki Ken Hom wykonane są ze stali węglowej, grubość korpusu wynosi 1,4 mm. Wok wymaga uprzedniego przygotowania powłoki na jego wewnętrznych ściankach. Naturalną powłokę należy wytworzyć przed jego pierwszym użyciem, w tym celu całe wnętrze pokrywamy warstwą dowolnego oleju do smażenia. Podgrzewamy naczynie na niskim ustawieniu kuchenki lub na małym ogniu, aż zacznie dymić. Teraz należy odczekać aż wok ostygnie, po około 20 minutach czynnośc należy powtórzyć do 3 razy co 20 minut. Wytworzona powłoka zabezpiecza wok przed rdzewieniem oraz zapobiega przywieraniu potraw. Jeśli powłoka zostanie uszkodzona wystarczy ją utworzyć na nowo. Wok jest lekki i szybko się nagrzewa. Drewniana rączka doskonale izoluje temperaturę i chroni przed oparzeniem się. Wok nie jest przystosowany do płyt indukcyjnych. Nie należy go myć w zmywarce. Główne zalety: wok ze stali węglowej praktyczne dodatki naczynie jest lekkie i szybko się nagrzewa praktyczny, drewniany uchwyt z otworem umożliwiającym zawieszenie na haczyku 12 miesięcy gwarancji producenta
Nowy Promocja
Wok o średnicy 31 cm wyposażony w długą, drewnianą rączkę. Naczynie tego typu jest idealne do szybkiego przygotowywania potraw kuchni azjatyckiej przy minimalnym użyciu tłuszczu. Kulisty kształt naczynia sprawia, że im większa odległość ścianki od dna naczynia tym niższa temperatura. Woki z serii Everyday marki Ken Hom wykonane są ze stali węglowej, grubość korpusu wynosi 1,4 mm. Wok wymaga uprzedniego przygotowania powłoki na jego wewnętrznych ściankach. Naturalną powłokę należy wytworzyć przed jego pierwszym użyciem, w tym celu całe wnętrze pokrywamy warstwą dowolnego oleju do smażenia. Podgrzewamy naczynie na niskim ustawieniu kuchenki lub na małym ogniu, aż zacznie dymić. Teraz należy odczekać aż wok ostygnie, po około 20 minutach czynnośc należy powtórzyć do 3 razy co 20 minut. Wytworzona powłoka zabezpiecza wok przed rdzewieniem oraz zapobiega przywieraniu potraw. Jeśli powłoka zostanie uszkodzona wystarczy ją utworzyć na nowo. Wok jest lekki i szybko się nagrzewa. Drewniana rączka doskonale izoluje temperaturę i chroni przed oparzeniem się. Wok nie jest przystosowany do płyt indukcyjnych. Nie należy go myć w zmywarce. Główne zalety: wok ze stali węglowej naczynie jest lekkie i szybko się nagrzewa praktyczny, drewniany uchwyt z otworem umożliwiającym zawieszenie na haczyku 12 miesięcy gwarancji producenta
Nowy Promocja
Zestaw składający się z woka o średnicy 31 cm wyposażony w długą, drewnianą rączkę, pokrywy oraz łopatki. Naczynie tego typu jest idealne do szybkiego przygotowywania potraw kuchni azjatyckiej przy minimalnym użyciu tłuszczu. Kulisty kształt naczynia sprawia, że im większa odległość ścianki od dna naczynia tym niższa temperatura. Woki z serii Everyday marki Ken Hom wykonane są ze stali węglowej, grubość korpusu wynosi 1,4 mm i pokrywany jest dwukrotnie powłoką Paoflon 6081, która została opracowana specjalnie do naczyń wok. Powłoka ta odporna jest na działanie wysokich temperatur, które są osiąganie podczas smażenia w naczyniu. Jednocześnie, dzięki zastosowanej powłoce możliwe jest smażenie w niewielkiej ilości tłuszczu. Wok jest lekki i szybko się nagrzewa. Drewniana rączka doskonale izoluje temperaturę i chroni przed oparzeniem się. Wok nie jest przystosowany do płyt indukcyjnych. Nie należy go myć w zmywarce. Główne zalety: wok ze stali węglowej specjalna powłoka nieprzywierająca naczynie jest lekkie i szybko się nagrzewa praktyczny, drewniany uchwyt z otworem umożliwiającym zawieszenie na haczyku 12 miesięcy gwarancji producenta