Kai

Japońska marka Kai najleszy światowy producent noży japońskich.
Kai proponuje konsumentom bardzo duży wybór produktów.
Najwyższej jakości noże polecane są przez mistrzów kuchni na całym świecie. Noże wykonywane z bardzo trwałej stali nierdzewnej, są odporne na korozje i wybitnie ostre.
Noże Kai są dostosowane również do potrzeb zwykłych miłośników gotowania.
Nowy
Noże KAI Pure Komachi 2 ze stali nierdzewnej z kolorową powłoką zapobiegającą przyklejaniu się krojonych produktów. Kolorowe noże kuchenne japońskiej firmy KAI przyciągają wzrok niebanalną formą oraz świeżym kolorem. Ostrza wykonane ze stali nierdzewnej o twardośći 53 HRC pokryte kolorową powłoką Non Stick, która zapobiega przywieraniu krojonych produktów oraz ułatwia czyszczenie noży. Oryginalny kształt polipropylenowej rękojeści zapewnia komfort cięcia. Noże KAI z serii Pure Komachi 2 to połączenie produktu o wysokiej jakości w bardzo atrakcyjnej cenie, które mogą stać się idealnym prezentem dla modnych fanów gotowania. 
Nowy
Tarka z serii PURE KOMACHI, posiada ostrza w stylu japońskim, wykonane ze stali nierdzewnej. Specjalna technologia ostrzenia, poprzez wytrawianie ostrza kwasem, sprawia że tarka jest niezwykle ostra i nie będzie się tępić. Ponadto uzyskujemy precyzyjnie starte produkty przy minimalnym wysiłku, bez kruszenia, ale z zachowaniem aromatu i smaku. Tarka idealna do tarcia w cienkie słupki, tzw. julienne strips - marchwi, rzodkwi, ogórków, cukini oraz ziemniaków. Ergonomiczna rączka została wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Nowoczesny design oraz niezwykła użyteczność czynią z tarek PURE KOMACHI nieocenione wyposażenie kuchni. Wymiary: długość całkowita - 26,7 cm, szerokość - 7 cm, długość ostrza 13,5 cm. Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie. Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.
Promocja
Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie. Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.  Jedną z serii noży jest linia Wasabi Black (z jęz. japońskiego wasabi - chrzan), która wyróżnia się tradycyjnymi jednostronnie ostrzonymi kształtami ostrzy, a także nożami z ostrzami na styl europejski - dwustronnie ostrzonymi. Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia. Natomiast ostrza dwustronne oferują łatwość obsługi i wszechstronność. Seria Wasabi łączy je w doskonałą ostrą całość. Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC.  Rączka to specjalnie opracowane połączenie polipropylenu z proszkiem bambusowym, co zapewnia dużą higienę i sprawia, że uchwyt noża ma właściwości antybakteryjne.  Konstrukcja uchwytu przeciwdziała gromadzeniu się zanieczyszczeń w miejscu łączenia z ostrzem. Polerowane ostrze w zestawieniu z czarnym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Wasabi Black atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni.   Prezentowany nóż posiada ostrze dwustronne o długości 16 cm, ostrze tej długości i jego kształt czyni nóż uniwersalnym, podobnie jak nóż szefa kuchni. Niezastąpiony dla mniejszych kuchni oraz dla osób z mniejszymi dłońmi. Świetnie sprawdzi się podczas krojenia warzyw, owoców oraz mięsa.