Fissler

Założona w 1845 roku przez Carla Philippa Fissler firma może pochwalić się sukcesem trwającym ponad 170 lat. Doświadczenia zebrane na przestrzeni pokoleń, specjalistyczna wiedza technologiczna, doskonała produkcja oraz niezwykła innowacyjność - to trzy filary, na których oparty jest sukces firmy Fissler. 

Fissler GmbH przez wiele lat stał się czołowym producentem wysokiej jakości naczyń kuchennych , które wyróżniają się dzięki swojej precyzji wykonania, wysokiemu poziomowi użyteczności oraz stylowemu, pomysłowemu wzornictwu "Made in Germany". Wszystkie produkty ułatwiają pracę w kuchni i zwiększają przyjemność z gotowania.

Nowy
Zestaw zawierający szybkowar o pojemności 6 litrów, średnica 22 cm oraz garnek/patelnię o pojemności 2,5 litra. Dodatkowe naczynie daje więcej możliwości gotowania. Szybkowary z serii Vitavit Comfort mają jeden krótki i jeden długi uchwyt.  W nowoczesnej kuchni liczy się czas, smak oraz jakość przygotowywanych potraw, nie bez znaczenia pozostaje również oszczędność energii.  Korzystanie z szybkowaru podczas gotowania to minimum pracy i maksimum korzyści: Oszczędność czasu - wysokie ciśnienie gromadzące się w szczelnie zamkniętym szybkowarze, podnosi punkt wrzenia wody, pozwalając tym samym na gotowanie w wyższych temperaturach 110-116°C. Czas gotowania skraca się aż o 70%! Zachowanie witamin, wartości odżywczych i minerałów - podczas gotowania w szybkowarze wydalany jest z niego tlen, skraca się czas gotowania co sprzyja zachowaniu większej ilości witamin, minerałów i wartości odżywczych. W zależności od produktów jest to czasem aż 50 % w porównaniu do gotowania potraw w sposób tradycyjny. Bogaty, intensywny smak - krótki czas gotowania, ograniczony dostęp tlenu wzbogaca smak i zachowuje naturalny kolor potraw. Oszczędność energii - krótszy czas gotowania, to również redukcja zużycia energii aż o 50%! Nowoczesne szybkowary to nie tylko odświeżony wygląd, to także wiele ulepszeń dla zwiększenia komfortu i bezpieczeństwa podczas korzystania z szybkowarów.  Szybkowary marki Fissler posiadają wskaźnik pokazujący ustawienia gotowania. W zależności od przygotowywanej potrawy należy ustawić właściwą prędkość gotowania, która oznacza również temperaturę w jakiej będzie gotowana potrawa. Ustawienie 1 - 110°C delikatne produkty, warzywa, pozycja 2 - 116°C zupy, mięso, gulasz. Szybkowary marki Fissler posiadają wskaźnik ułatwiający nałożenie pokrywy w odpowiedniej pozycji. Na pokrywie i na uchwycie szybkowaru znajdują się czerwone punkty - wystarczy dopasować je do siebie. Prawidłowe założenie pokrywy zostaje zasygnalizowane przy użyciu sygnału optycznego i dźwiękowego.  Bardzo jasny i czytelny sysytem oparty na kolorach sygnalizacji świetlnej ułatwia kontrolę nad procesem gotowania.  Kolor żółty - "Nastawiony tryb gotowania został prawie osiągnięty. Można zmniejszyć stopień grzania". Kolor zielony - "Nastawiony tryb gotowania został osiągnięty. Od tego momentu mierzony jest czas gotowania". Kolor czerwony - "Temperatura w garnku jest zbyt wysoka. Garnek zaczyna automatycznie odparowywać, aby uregulować ciśnienie. Proszę zmniejszyć stopień grzania". Fissler Euromatic automatycznie ogranicza zbyt duże ciśnienie w szybkowarze, a zintegrowany blok mierzenia ciśnienia nie pozwala na otwarcie szybkowaru gdy wewnątrz jest zbyt wysokie ciśnienie. Korpusy szybkowarów zostały wykonane z stali nierdzewnej 18/10 (18% chromu, 10 % niklu, 72% stali). Stal nierdzewna jest uznawana za najlepszą stal, z której są także produkowane narzędzia chirurgiczne, stąd nazwa "stal chirurgiczna" czy "stal szlachetna". Naczynia na zewnątrz wypolerowane na wysoki połysk, prezentują się elegancko i nowocześnie. Natomiast w środku są matowe, co zapobiega powstawaniu zarysowań, zaokrąglone ścianki ułatwiają mieszanie. Trwała, laserowo naniesiona miarka umieszczona na wewnętrznej ściance pomaga podczas odmierzania ilości płynów oraz sygnalizuje minimalny i maksymalny poziom zapełnienia garnka.  Stożkowy kształt garnków umożliwia przechowywanie naczyń jeden w drugim, oszczędzając w ten sposób miejsce tak niezbędne w kuchennej przestrzeni. Grube dno CookStar to unikalne połączenie rdzenia z czystego aluminium otulonego wysokiej jakości stalą nierdzewną 18/10, które zapewnia trwałość oraz energooszczędność naczynia. Połączenie to sprawia szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła, a także akumulowanie go. Rdzeń zgrzany jest z korpusem garnka z siłą ciśnienia równą 2500 ton - taki nacisk zapewnia doskonałą szczelność między podstawą a garnkiem, bez żadnych luk, które mogą powodować nierównomierne rozprowadzanie ciepła. Szybkowary Vitavit nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek, w tym także na płyty indukcyjne. Stalowa pokrywa posiada uchwyty, które łatwo można odczepić i dokładnie wyczyścić.  Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Germany. Zalety szybkowarów Vitavit Comfort: można stosować na  kuchniach gazowych,  kuchniach elektrycznych,  kuchniach elektrycznych i ceramicznych,  kuchniach indukcyjnych  wykonane są ze stali nierdzewnej 18/10 odpornej, łatwej w czyszczeniu oraz higienicznej  nadają się do mycia w zmywarce  posiadają dno CookStar   specjalnie wyprofilowany brzeg ułatwia bezkroplowe przelewanie  miarka wewnątrz naczyń  zaokrąglone wewnętrzne ścianki  wnętrze garnka odporne na zarysowania  szczelna pokrywa, umożliwiająca gotowanie w małej ilości wody jakość Made in Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z szerszym ostrzem o długości - 20 cm, jest nożem uniwersalnym, idealnym do krojenia i siekania warzyw, ziół i mięsa. Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Nóż szefa kuchni - rozmiar i kształt noża idealny do siekania i krojenia mięsa, wędlin oraz warzyw Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta
Nowy
Nóż z ostrzem 14 cm typu NAKIRI, tradycyjne japońskie ostrze do obróbki warzyw. Nóż z ostrzem taki jest idealny podczas krojenia warzyw, sałaty oraz siekania. Krojenie z jego pomocą przebiega szybko, a przygotowanie warzyw do przyrządzenia warzyw na Stir-fry  Seria noży Profession obejmuje 20 zróżnicowanych ostrzy, w tym 4 ostrza azjatyckie. Wykonanie noży, ich ergonomię oraz niezwykle ostre ostrza docenią nawet najbardziej wymagający użytkownicy, którzy uczynią z nich swoje narzędzia pracy. Jednak linia Profession powstała nie tylko z myślą o profesjonalistach, ma ona uprzyjemnić pracę w kuchni każdemu kto sięgnie po noże. Cechy noży z serii Profession:  materiał - najbardziej optymalny to stop stali wysokowęglowej chromowo-molibdenowo-wanadowej - X50CrMoV15, stal poddawana jest spcjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana we właściwy sposób wykonanie - wysoka jakość wykonania - brak jakichkolwiek szpar przy łączeniu ostrza z rękojęścią zapobiega gromadzeniu się bakterii trzymanie ostrości - długotrwałą ostrość zachowuje właściwy stop stali, który został prawidłowo zahartowany oraz wypolerowany. Użytkownik również ma wpływ na zachowanie ostrości swojego noża, wpływa na to odpowiednia konserwacja i poprawne ostrzenie ergonomiczna rękojeść - istotna jest jakość tworzywa, z którego wykonane są rękojeści noża, a także jej kształt, który znacząco podnosi komfort użytkowania i zapobiega przypadkowemu skaleczeniu łatwość ostrzenia - ostrzenie noża nie może nastręczać użytkownikowi trudności Nóż jest wykonany w technologi FULLTANG - z jednego kawałka stali. Tradycyjnie potrójnie nitowane uchwyty w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z wysokiej jakości tworzywa, które zapobiega ślizganiu się podczas krojenia. Jakość produktów gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany. Główne zalety: Nóż wykuty z jednego kawałka stali o twardości 58 HRC Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia Potrójnie nitowana rękojęść w odmiennym wydaniu Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt Tradycyjne japońskie ostrze do krojenia i siekania warzyw Wysoką jakość gwarantuje marka Fissler - Made in Solingen - Germany 3 lata gwarancji producenta